• Wendy Spijker

CHOCOLOCO

Bijgewerkt: jul 11

The ultimate RAW chocolate battle.


...ik ben natuurlijk veeleisend (lees: lastig)

ALL YOU NEED IS LOVE(CHOCK)

Wie mij kent weet dat ik gek ben op de chocolade van Lovechock. Vooral voor de pecan/maca variant mag (of beter nog: moet) je mij wakker maken. Vooral in combinatie met een goede espresso, gezet door mijn thuisbarista Chiel. Nu heb ik de eigenaardige gewoonte dingen die ik lekker vind té vaak te eten, waardoor deze mij gaan tegen staan. Kikkererwten, kaki's, mango's, hennepzaad en gistvlokken staan inmiddels al op de zwarte lijst en het zou zonde zijn als mijn geliefde lekkernij het volgende slachtoffer wordt. Tijd om op zoek te gaan naar een alternatief!


W'TJE PROOF

Vegan chocola in overvloed, maar ik ben natuurlijk veeleisend (lees: lastig). Zo eet ik uitsluitend rauwe chocola, omdat door het niet te hoog branden van de cacaobonen de voedingswaarden van de cacao grotendeels behouden blijft. Dit geldt ook voor de vele antioxidanten, chroom, magnesium en andere stoffen die goed voor je zijn. Ook kies ik voor Fairtrade, biologisch en zonder geraffineerde suikers. In de reguliere supermarkt is het zoeken naar een speld in een hooiberg, maar het web biedt mogelijkheden.


Choco & Things, Ombar en Pana Chocolate rolde als kanshebbers uit de bus en deze heb ik dan ook met veel plezier afgelopen weken getest (nomnomnom!). Ben jij benieuwd naar mijn ongezouten mening en wil jij weten of er überhaupt een alternatief voor Lovechock is? Je leest het hieronder.


Let the battle begin...

1. CHOCO & THINGS (NL) | ★★★★☆

Handmade, biologisch, rauw, vegan, glutenvrij + vrij van geraffineerde suikers.


Op papier

Chocola gemaakt van de Arriba Nocional cacaoboon. Deze boon uit Ecuador is van hoge kwaliteit en staat bekend om zijn unieke en fruitige smaakprofiel. De repen worden gezoet met kokosbloesemsuiker wat ervoor zorgt dat jouw bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Ook over de packaging is nagedacht, want zo is er gekozen voor milieuvriendelijk papier en is het folie biologisch afbreekbaar. Cool hè?


Kleine (toch vaak grote) kanttekening

Niet Fairtrade gecertificeerd, maar toen ik het bedrijf hier naar vroeg kreeg ik als reactie: "Hi there 👋🏻, we don't focus on the "commercial" fairtrade certification. We have our own policy and are working together with awesome suppliers who take gooood care of the cacao farmers ⭐️📷" . Daar doe ik het voor! Wat jij?


In de smaaktest

Beetroot sea salt, Coffee crunch + Date & chili.


Deze chocolade is net zoals Lovechock puur en stevig, maar onderscheidt zichzelf door het toevoegen van een verrassende twist. Bij Choco & Things blinken ze uit in het vinden van de juiste smaakbalans. Bij de Date & Chili is het niet zoeken naar het “pitje”, want geloof mij: deze proef je echt wel. Ook bij de Coffee Crunch reep is er die beloofde smaak van koffie en dat is nátuurlijk een match made in heaven.


Koop voor € 3,00* een reep (43 g.) online (excl. verzendkosten) of bij een van de verkooppunten.


*dit is de online verkoopprijs.
2. OMBAR (UK) | ★★★☆☆

Fairtrade, biologisch, rauw, vegan, glutenvrij + vrij van geraffineerde suikers.


Op papier

Deze duurzame chocolade is gemaakt van rauwe cacao uit Ecuador en wordt gezoet met ongezuiverde kokosbloesemsuiker. Wat Ombar bijzonder maakt is het toevoegen van gezonde "lactobacillus rhamnosus probitics" bacteriën, oftwel: probiotica. Deze houden de darmen in goede balans, verlagen het risico op infecties en zorgen voor een gezonde darmflora. Tot zover hoofdstuk 12: voeding & vertering. “Zijn er nog vragen?”.


In de smaaktest

Centres Coconut & Vanilla, Centres Pistachio, Coco Mylk + Coconut 60%.


Wat ik bij alle vier de repen mis is de intense smaak van cacao. De toevoeging van kokos zorgt ervoor dat deze smelt op je tong, maar maakt het voor mij té romig. Bij de twee “centres” repen zorgde de créme vulling wel voor een aangename verrassing. Mijn favoriet? Centres Pistachio! Houd jij wél van een wat mildere chocolade? Dan is Ombar het helemaal voor jou!


Koop voor € 2,22 een reep (35 g.) online (excl. verzendkosten).3. PANA CHOCOLATE (AUS) | ★★★★★

Fairtrade, handmade, biologisch, rauw, vegan, glutenvrij + vrij van geraffineerde suikers.


Op papier

Wat deze chocolade zo bijzonder maakt is de selectie van ingrediënten. Bij Pana Chocolate kiezen ze uitsluitend voor de hoogste kwaliteit en hechten zij waarde aan de herkomst van producten. Met cacao uit Bolivia, kokos van de Filipijnen, koudgeperste cacaoboter uit Peru, Indonesische kokosnectar, Mexicaanse donkere agave, wilde carob uit Spanje en Biologische kaneel uit Sri Lanka belooft deze chocola soepel, rijk, zijdeachtig en onverwachts te zijn.


In de smaaktest

Sour cherry & Vanille, Fig & Wild orange + Nuts.


Dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn bewijst deze chocolade, want na bovenstaande informatie leek het bijna te mooi om waar te zijn. Oké, na het proeven van Sour cherry & Vanille + Fig & Wild orange stond ik ook niet direct op tafel te dansen, maar toen ik Nuts soldaat had gemaakt was ik niet te stoppen. Pana Chocolate heeft hun belofte meer dan waar gemaakt en heeft er sinds maandag 17 december 2018 een mega fan bij.


Koop voor € 3,90 een reep (45 g.) online (excl. verzendkosten).Move over Lovechock, want wij hebben een winnaar!

TROMGEROFFEL...

Move over Lovechock, want wij hebben een winnaar! Pana chocolate heeft mijn hard gestolen. Ben jij ook benieuwd naar deze chocolade? Bij de Jumbo hier in het bruisende Soest liggen ze voor €1,40 bij de kassa (t.h.t. februari 2019), dus kom van die bank en haast je naar de winkel! Bestel je liever online, dan kan je lekker blijven zitten. Voor €5,50 wordt het bij jou thuisbezorgd.


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE