• Wendy Spijker

RECEPT VOOR CRISPEAS

Bijgewerkt: jul 11

Vegan, noten, suiker- en glutenvrij, low-budget, simpel en met maar 8 ingrediënten.


Kikkererwten bevatten verschillende vitamines + mineralen, vormen een goede bron van vezels + eiwitten, geven een verzadigd gevoel en zijn ook nog eens spotgoedkoop. Met de juiste ingrediënten, tijd, geduld én een snufje liefde tover je ze om tot een knapperig "nootje" waar zelfs de grootste kikkererwten-hater voor zwicht.


..."Huh?" . Watch and learn!


Recept "Crispeas" | ± 100 gr.


Ingrediënten

1 blik kikkererwten (uitlekgewicht: 240 gr.)


1 el olijfolie

1 el edelgistvlokken

1/2 tl tijm, gedroogd

1/2 tl rozemarijn, gedroogd

1/2 tl oregano, gedroogd

1/4 tl knoflookpoeder

1/4 tl uienpoeder


Plan de campagne

01 Spoel de kikkererwten goed af en laat deze voor 60 min. bij kamertemperatuur drogen op een theedoek.

02 Ontvel de kikkererwten. "Huh?". Watch and learn: https://www.youtube.com/watch?v=B-OQuYH9V50

03 Bijna klaar? Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven tot 200°C.

04 Bekleed de bakplaat met bakpapier.

05 Plaats de ontvelde kikkererwten op de met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze voor 10 min. in de oven.

06 Schud halverwege (rustig) met de bakplaat.

07 Meng de olijfolie met de edelgistvlokken en specerijen in een mengkom.

08 Haal na 10 min. de kikkererwten uit de oven en plaats deze in bovenstaande mengkom. Meng alles zorgvuldig.

09 Verdeel opnieuw de kikkererwten over de bakplaat en plaats deze nog voor ca. 30 min. in de oven.

10 Schud om de 10 min. (rustig) met de bakplaat.

11 Als de kikkererwten een bronskleurige gloed hebben zijn deze klaar.

12 Breng op smaak met versgemalen zout.

13 Zet de oven uit, maar laat de bakplaat incl. kikkererwten in de oven staan. Laat de oven op een "kiertje" en wacht totdat de kikkererwten volledig zijn afgekoeld.

14 Mocht jij wél een rem hebben en de kikkererwten willen bewaren: koel en voor max. 7 dagen in een afgesloten pot.

15 EAT, GENIET, REPEAT!


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

0 keer bekeken

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE