• Wendy Spijker

GAS TERUG

Bijgewerkt: jul 11

8 bespaartips waar jij, jouw portemonnee en het milieu gelukkig van worden.TEL UIT JE WINST

Alhoewel ik maar weinig uit handen kan geven heb ik er absoluut geen problemen mee dat Chiel hier in huis chef financiën is. Een functie die 'm op het lijf is geschreven aangezien hij enkele jaren geleden de studie Fiscale Economie heeft afgerond. Hij zorgt dat rekeningen op tijd worden betaald en ontfermt zich ook over onze stookkosten. Toen hij onlangs de meterstanden moest doorgeven ontdekte meneer een forse stijging. Aiii... Nu is het natuurlijk niet zo gek dat wij afgelopen periode met die berekou de thermostaat een slinger hebben gegeven, maar je kan ook overdrijven. Ik besloot Google te raadplegen voor wat eenvoudige bespaartips en wil de uitkomst graag met jou delen...


1. ÉÉN GRAAD LAGER

Wist je dat als jij de thermostaat niet op 20 °C, maar op 19 °C zet al een verschil maakt? Ieder graadje hoger zorgt voor een stijging van 7% op het gasverbruik. | KA-CHING! € 80,- per jaar.


2. DRAAI DE RADIATOR UIT

Zijn er ruimtes in huis waar je nauwelijks komt of niet lang hoeft te zijn? Draai daar de radiatoren volledig uit. Voorkom het ontsnappen van de warmte door tussendeuren gesloten te houden, want anders zullen de ruimtes waar de kachel niet brandt alsnog verwarmd worden. | KA-CHING! € 200,- per jaar.


3. GEBRUIK DEURDRANGERS

In de kerk geboren? En is de kans op ommekeer nihil? Deurdrangers to the rescue! Door deze aan te schaffen zal er minder tocht zijn in huis, dus minder warmteverlies en zal de kachel niet zo hard hoeven te werken.


4. THERMOSTAAT UUR VOOR VERTREK UIT

Ga je op (boeven)pad? Zet de thermostaat één uur voor vertrek al lager (15 °C), want dat laatste uurtje zal het heus niet erg afkoelen. Dat gaat je dus geen verkoudheid, maar wel € 20,- per jaar opleveren. Ben je de hele dag niet thuis? Houd de temperatuur dan standaard op 15 °C. | KA-CHING! € 130,- per jaar.


TIP! Opwarmen kan ook zonder thermostaat. Kleed je warm aan, schiet in je sloffen, brandt kaarsjes (op sojabasis) en kruip extra dicht tegen je geliefde aan. Succes gegarandeerd!

5. KOUD SLAPEN

Slapen in de kou heeft tientallen (5, aldus Bedrock) voordelen. Zo schijn je sneller in slaap te vallen, je slaapt dieper en ziet er zelfs jonger uit. Reden genoeg om de kachel in de slaapkamer volledig uit te zetten. | KA-CHING! € 70,- per jaar.


6. NIET LAGER DAN 15 °C

Bedtijd? Zet de thermostaat dan op 15 °C. 's Ochtends kunnen de gewenste kamers weer gemakkelijk her-/verwarmd worden tot de gewenste temperatuur. Dat "herwarmen" is niet duurder dan een constante temperatuur aanhouden, want in de meeste woningen wordt het 's nachts niet kouder dan 15 °C. Kortom: de kachel zal dus niet tot nauwelijks aanslaan. | KA-CHING! € 80,- per jaar.


7. THERMOSTAATKLOK

Liever lui dan moe? Overweeg een thermostaatklok! Deze zorgt ervoor dat de kachel iedere dag op een gewenst tijdstip overgaat op een temperatuur waar jij, jouw portemonnee en het milieu gelukkig van worden.


8. SLIMME THERMOSTAAT

Heb jij graag de touwtjes in handen? Kies voor een slimme thermostaat, want deze kan je op afstand met een mobiele app bedienen.


Bron: https://www.pricewise.nl


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE