• Wendy Spijker

GROEN DOEN MET JE POEN

Bijgewerkt: jul 11

Met de komst van mijn nieuwe blog ben ik kritisch gaan kijken naar mijn eigen leven. Wat kan ik zelf doen om bij te dragen aan een “betere” wereld? Ik kwam tot de conclusie dat ik al goed op weg ben en net toen ik mijzelf een schouderklopje wilde geven stuitte ik op een artikel over banken...


Argh.


Ik zal je niet lastigvallen met wat er allemaal schort aan banken, want hier zijn inmiddels al veel artikelen over geschreven. Wel kan ik jou vertellen dat ik met twee rekeningen bij de Rabobank en één zakelijke rekening bij de ING niet echt op het juiste pad zat.


En daar ging het mis. Oeps!

HET ROER MOEST OM. DIRECT.

Na wat research hield ik twee potentiële banken over: Triodos en ASN Bank. Beide investeren in organisaties die goed zijn voor milieu en mens. De Triodos is €2,50 per rekeninghouder per maand en de ASN Bank rekent voor een rekening op één naam €1,65 per kalendermaand. Het grote verschil zit ‘m in een rekening voor ZZP’ers. Bij de Triodos heb je een zakelijke rekening voor €8,50 per maand (excl. betaalpas à €20,00 per jaar) terwijl je bij de ASN bank €6,00 per maand betaald en hierbij gratis een betaalpas ontvangt. Dat laatste gaf voor mij de doorslag om voor de ASN Bank te kiezen. Naast mijn privé rekening mocht mijn zakelijke rekening zeker niet in handen van de ING blijven.


En mijn gezamenlijke rekening trouwens ook niet. Besloot IK (dus niet mijn vriend) en daar ging het mis. Oeps!


MIJN ENTHOUSIASME ZIE IK VAAK ALS EEN POSITIEVE EIGENSCHAP, MAAR SOMS...

Na het online afsluiten van een privé en zakelijke rekening was nu dus de gezamenlijke rekening aan de beurt. Ik vond een kopie van Chiel zijn paspoort op mijn laptop, koos voor een identificatie middels een overschrijving van €0,01 en nog geen twaalf klikken later was het kwaad geschied. Al met al een zeer productieve ochtend, dus dat werd beloond met een goede kop koffie. Een moment waar ik altijd intens van kan genieten, maar nu niet. Wat had ik gedaan? Valt dit in de categorie fraude? Hoe ga ik dit Chiel ooit uitleggen? Kortom: paniek.


Ik vertelde Chiel dat Loe en ik iets heel stoms hadden gedaan...


LEUGENTJE OM BESTWIL

Ik besloot even te doen alsof het niet gebeurd was, want daar ben ik naast frauderen (ha-ha) errug goed in. De brieven die de daarop volgende dagen binnen kwamen drukte mij met de neus op de feiten. Toen ik in een van deze enveloppen een bankpas voelde kreeg ik mega buikpijn en besefte ik dat het hoge woord eruit moest. Ik heb nog overwogen het in een gezellig papiertje te verpakken en er een slechte grap bij te maken, maar ik bedacht iets beters! Sinds eind oktober hebben Chiel en ik een Labradoodle pup Loe (daarover later meer) en Chiel heeft echt een zwak voor hem. Ik vertelde Chiel dat Loe en ik iets heel stoms hadden gedaan en dat wij er ongelooflijk veel spijt van hadden. Ik was mij aan het oriënteren en terwijl ik nog in dubio zat viel Loe met zijn pootje op de enter balk. Shit happens. Wat daaropvolgende was gelach, maar later ook een besef moment. Wat ik (en ook Loe) had gedaan kon eigenlijk echt niet.


Chiel heeft uiteindelijk ingestemd met de betaalrekening, maar meneer maakte wel mooi gebruik van de situatie en claimde een 60 minuten durende rugmassage-tegoed.


Eind goed, al goed.


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE