• Wendy Spijker

HOHOHO KADO!

Bijgewerkt: jul 11

Maar liefst 5 originele én duurzame kerstcadeau ideeën voor achter, in of gewoon onder de boom.


Hoe hijs ik mijzelf in die iets te kleine jurk zonder er uit te zien als een kerstrollade?

TITA TOFU TO THE RESCUE

Met het vertrek van de goedheiligman is de Kerst gekte officieel losgebarsten. “Wat moet er gegeten worden?”, “Hoe hijs ik mijzelf in die iets te kleine jurk zonder eruit te zien als een kerstrollade?” en “Wat kan ik geven aan iemand die alles al heeft?” zijn serieuze vraagstukken in deze tijd van het jaar. Op die eerste twee ga ik jou vandaag geen antwoord geven (sorry!), MAAR met de laatste wil ik jou graag een handje op weg helpen.


PRIJSINDICATIE

€ 0-15

€€ 15-30

€€€ 30-45


1. BEZOEK STICHTING AAP & LUNCH BIJ THE BLACK COCKATOO

Een beren...uhhh apengezellig dagje uit!


Stichting AAP doet veel, maar kort gezegd: zij geven mishandelde e/o verwaarloosde apen de professionele zorg die zij nodig hebben. Dit gebeurt in het hart van een bosrijk gebied in Almere. Wil jij graag meer weten over deze stichting en de dieren? Op vrijdag, zaterdag en zondag worden er gratis rondleidingen gegeven. Reserveren kan via de website.

Let op! Tot half februari is er een winterstop.


En als je dan toch naar Almere bent afgereisd dan stel ik voor om de Primark hard voorbij te rennen en neer te ploffen bij “The Black Cockatoo”.


Geniet hier van een goede kop koffie (!!!!), taartje, lunch e/o diner. 100% vegan, met liefde bereid en waar mogelijk biologisch en lokaal.


€€€ (excl. reiskosten en gebaseerd op koffie + lunch voor 2 personen)

Nóg meer info? Stichting AAP & The Black Cockatoo

Beeld links /AAP (by Petra Sonius) + rechts /theblackcockatoo (by Femke Kamps)2. GEEF EEN OH DENNENBOOM CADEAU

Voor wie (ook) een prikkelbare (schoon)moeder heeft. Grapje.


Met "Geefeenboompje" wordt een oude traditie weer het leven in geblazen: het planten van een boompje wanneer er een belangrijke gebeurtenis in een mensenleven plaatsvindt. Kies uit een van de 20 gelegenheden, selecteer een boomsoort wat bij deze gelegenheid/ontvanger(s) past en schudt een pakkende tekst voor op het label uit je kersttrui-mouw.


Voor Kerst is er de “Oh dennenboom”, inclusief paarse kerstballen. Na Oud & Nieuw kan het boompje naar buiten, zodat deze kan groeien tot een grote sterke kerstboom.


€€ (incl. verzendkosten)

Nóg meer info? geefeenboompje.nl

Beeld /geefeenboompjeBij ongewenste groene schimmels of uitgedroogde zwammetjes hoef jij niet langs de poli...

3. DE ROTTERZWAM GROW KIT

Transformeer de ontvanger tot aanrecht-agrariër.


In deze emmer worden oesterzwammen gekweekt op...KOFFIEDIK! En nee, daarvoor hoef jij niet net zoals ik 1743 koppen per dag te drinken, want je werkt met kleine hoeveelheden koffie. Je kunt aan de slag met koffie uit de percolator, snelfiltermaling, espressomachines en senseopads.


Bij ongewenste groene schimmels of uitgedroogde zwammetjes hoef jij niet langs de poli, maar surf gewoonweg naar de Vraag & Antwoord pagina.


Nóg meer info? Rotterzwam

Beeld links /rotterzwam4. BAMMETJES BIER

Voor jouw vader, broer, stoere zus of andere brood- e/o bierliefhebber boven de 18 jaar.


Wist jij dat op zuivel na, brood het meest verspild wordt in Nederland? Ik (nu) wel. Als wij de website van Instock moeten geloven gaat dit om zo’n 380 miljoen kilo per jaar en dat is niet niks. Gelukkig besloten Instock en Brouwerij Troost van deze reststromen bier te maken. Zo ontstond “Bammetjes Bier”, een weizen bier met een zomers karakter dat door haar bijzondere receptuur een lichte gisttroebel en een hint van banaan heeft.


Leuk W’tje: Uiteindelijk red je met één biertje bijna twee boterhammen!


Nóg meer info? Instock

Beeld /instock5. DIY | GROENTEN- EN FRUITZAKJES

Voor de low-budget Creabea met naaimachine skills.


Zo’n twee jaar geleden kocht ik mijn katoenen G&F zakjes bij de Graanschuur in Amersfoort. Gemaakt door mensen met een beperking en in diverse “stoffige” printjes. Ik was zelf MEGA enthousiast, maar mijn omgeving wat minder. Mijn zusje met name, want als wij samen boodschappen moesten doen smeekte ze mij om deze zakjes thuis te laten. Vandaag de dag is zij nog steeds geen fan, maar ik ben blij om te zien dat menig ander winkelier daar anders over denkt.


Aangezien de maand december al duur genoeg is besloot ik om deze laatste cadeau tip low-budget te houden. Annelies deelt via haar blog “De Zuster Van” haar DIY herbruikbare groenten- en fruitzakjes gemaakt van tweedehands voile. Ook vind je hier een korte werkbeschrijving.


Nóg meer info? De Zuster Van

Beeld links /dezustervan + rechts /dezustervanIk hoop jou weer de nodige inspiratie te hebben gegeven en wens je veel succes met de laatste voorbereidingen. Ennuh, laat je niet gek maken hè!


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE