• Wendy Spijker

RECEPT KOKOS BACON

Bijgewerkt: 2 dagen geleden

Vegan, noten- en glutenvrij, snel, simpel en met maar 7 ingrediënten.


Deze facon (fake bacon) is zo'n typisch "kleine moeite, groot plezier" gevalletje. Met maar 7 ingrediënten, nog geen 5 minuten bereidingstijd, 20 à 25 minuten oventijd en een klein beetje geduld schud jij binnen no-time een flinke lading van deze crispy lekkernij uit de mouw van jouw geitenwollen trui.


Ik strooi deze kokos-bacon over mijn salades en pastagerechten, maar eet (meestal) de hele (!!!) batch uit 't vuistje. Of dat nou zo verstandig is weet ik niet, maar in de categorie: "wat niet weet, wat niet deert" zet ik deze traditie vrolijk voort.


Koel = crispy!


Recept "Facon" | ± 150 gr.


Ingrediënten


BASIS

125 gr. kokoschips (ongezoet)


MARINADE

1 el olijfolie

1 el sojasaus (of tamari)

1 el ahornsiroop

1 tl gerookte paprikapoeder

1/2 tl liquid smoke

1/2 tl zout


Plan de campagne

01 Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven tot 150°C.

02 Bekleed de bakplaat met bakpapier.

03 Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom.

05 Voeg de kokoschips toe en meng alles goed door elkaar. Gebruik bij voorkeur een siliconen roerspatel, want zo voorkom je dat de chips breekt.

06 Strooi de bak leeg op de met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel gelijkmatig.

07 Bak voor 20 à 25 minuten in het midden van de oven.

08 Schep het halverwege de oventijd voorzichtig om.

09 Haal de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen.

10 Koel = crispy!

11 Bewaren kan in een afgesloten pot bij kamertemperatuur (7 dagen) of in een ziplock-zak in de vriezer (1 maand).

12 EAT, GENIET, REPEAT!



Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

0 keer bekeken

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE