• Wendy Spijker

PINKSHAKE

Bijgewerkt: jul 11

Vegan, glutenvrij, zonder toegevoegde suikers, dorstlessend en met maar 5 ingrediënten.


Van juni t/m augustus zijn watermeloenen op hun lekkerst én voordeligst, dus daarom stel ik voor het er deze maand nog eens goed van te nemen. Eet deze vrucht als snack, grill stukken op de BBQ, verwerk het in salades en maak VOORAL deze Pinkshake!


Om plastic te besparen raad ik je aan een hele watermeloen te kopen. Kleine, maar o zo belangrijke kanttekening: een watermeloen wordt niet rijp op de fruitschaal, dus het is handig om te weten hoe je een rijpe variant herkent. Doe hiervoor de volgende check:


Nok Nok! Wie is daar?

Klop op de meloen. Hoor je eerder een “plonk” dan een “dreun”, dan zit je goed. Bij een hol geluid is ‘ie rijp, bij een dof geluid is ‘ie eerder overrijp.

[Bron: Libelle]


Achteraf gezien toch iets te veel van het goede? Vries het in of voorzie je buuf, (verre) neef e/o dakloze voor de Albert Heijn van een flinke dosis vitaminen A + C!


"...don't be moody, (milk)shake your booty!"


Recept | 2 porties


Ingrediënten

180 ml amandelmelk, ongezoet

240 gram watermeloen, vers + gesneden

120 gram aardbeien, bevroren

1/2 banaan (±50 gram), bevroren

30 ml limoensap, versgeperst

+ evt. ahornsiroop


Plan de campagne

01 Stop alle ingrediënten, in bovenstaande volgorde, in een blender.

02 Mix tot een gladde massa.

03 Twee woorden, negen letters?

04 Valt best mee joh. Don't be moody, (milk)shake your booty!

05 Voeg eventueel naar smaak een verantwoorde hoeveelheid ahornsiroop toe.

06 EAT, GENIET, REPEAT!


Laat je mij weten wat je van het recept vond?


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

14 keer bekeken

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE