• Wendy Spijker

RECEPT VOOR KRUIDNOTEN

Bijgewerkt: jul 11

Vegan, glutenvrij, gezoet met natuurlijke suikers en met maar 9 ingrediënten.


Voor wie zich er nog niet misselijk aan heeft gegeten of er gewoon geen genoeg van kan krijgen: verantwoorde kruidnoten.


Je kan het recept halveren, maar dat zou écht zonde (en stom) zijn.


EAT, GENIET, REPEAT!

Recept "Kruidnoten" | ± 120 stuks


Ingrediënten

125 gr. rijstmeel

75 gr. amandelmeel (fijn)

75 gr, kokosbloesemsuiker

2 el speculaaskruiden

0,5 el bakingsoda

0,5 el wijnsteenbakpoeder

evt. snufje himalayazout


45/60 ml amandelmelk (ongezoet)

50 ml kokosolie


Plan de campagne

01 Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven tot 160°C.

02 Bekleed de bakplaat met bakpapier.

03 Laat de kokosolie op een laag vuur smelten.

04 Meng de bovenste (droge) 7 ingrediënten in een beslagkom.

05 Voeg de kokosolie en 45 ml amandelmelk toe.

06 Kneed tot een deegbal.

07 Voeg indien het te droog/brokkelig is, de resterende amandelmelk toe.

08 Pluk van het deeg kleine stukjes en draai er kleine kruidnootjes van.

09 Leg deze met voldoende tussenruimte (1,5 à 2 cm) op de bakplaat.

10 Bak voor 20 minuten in het midden van de oven.

11 Maak ondertussen de volgende lading.

12 Haal na 20 minuten de kruidnootjes uit de oven en laat ze volledig (heel belangrijk!) afkoelen.

13 Ruim op, plof op de bank of doe een dansje.

14 EAT, GENIET, REPEAT!



Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

0 keer bekeken

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE