• Wendy Spijker

RECEPT VOOR MOZZARELLA

Bijgewerkt: 2 dagen geleden

Vegan, glutenvrij, suikervrij, eventueel notenvrij, supersimpel en met maar 7 ingrediënten.


Het maken van een insalata caprese is geen culinaire wiskunde. Tomaat, mozzarella, basilicum + een scheut goede olijfolie en klaar is kees. Tenzij je veganist of lactose intolerant bent, want dan wordt het ineens moeilijk. Ben jij ook niet onder de indruk van de vegan mozzarella uit de (natuur)winkel en ga jij veel liever zelf aan de slag? Wat als ik jou vertel dat ik hét ideale recept heb gecreëerd? Met maar 7 ingrediënten, weinig bereidingstijd en zonder (asociaal) dure cashewnoten. Lijkt onmogelijk, maar hé onderschat mijn tofurkrachten niet.


SPOILER ALERT

Deze variant lijkt net echt, maar is qua smaak en structuur niet zoals (buffalo) mozzarella. Wel ontzettend verrassend en smaakvol, dus ik zeg: make now, thank me later!


...wat er ook gebeurd: blijven roeren!


Recept "Mozzarella" | 4 porties


Ingrediënten

150 gr. tofu

200 gr. amandelmelk (ongezoet)*

2 el edelgistvlokken

2 tl appelazijn of citroensap

1/2 tl himalayazout

1/4 tl knoflookpoeder

2 tl agar-agar


Plan de campagne

01 Breng een (kleine) pan met water aan de kook.

02 Kook de tofu voor 5 minuten.

03 Vet ondertussen 2 potjes** (recht) in met (olijf)olie.

04 Giet het water af en laat de tofu uitlekken.

05 Stop alle ingrediënten m.u.v. de agar-agar in een hoge snelheidsblender.

06 Mix het geheel totdat het fluweel zacht is.

07 Voeg nu de agar agar toe en mix nog 30 seconden.

08 Zet een steelpan op het vuur en schenk het mengsel hierin.

09 Breng aan de kook en wat er ook gebeurd: blijven roeren!

10 Na ± 5 minuten zal het geheel dikker worden.

11 Verdeel het over de 2 potjes uit stap 03.

12 Laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.

13 Zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.

14 Draai de potjes om, geef een flinke klap op de onderkant en...TADAAA!

15 EAT, GENIET, REPEAT!


*of een andere plantaardige melk (ongezoet).

**ik gebruikte deze van 165 ml.



Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE