• Wendy Spijker

TOFU NUGGETS

Bijgewerkt: jul 11

Vegan, glutenvrij, eiwitrijk, laag in vet en zonder twijfel een gegarandeerd succes!


Morgen is het Eet Geen Dierendag en dat hoeft geen probleem te zijn. Toch schijnt menig Nederlander daar (nog steeds) grote vraagtekens bij te zetten. Een maaltijd zonder vlees? Dat kan niet goed, laat staan lekker, zijn...


MISPOES! 🐱


Om een nietus-wellus situatie te voorkomen, kom ik gewoon met keihard bewijs op de klippen. In de vorm van een steengoed recept! Deze tofu nuggets zijn laag in vet, glutenvrij en rijk aan eiwitten. Daarnaast zijn ze vooral retelekker, dus wees geen chicken (lees: bangerik) en geef het een kans!



Recept | 4 porties


Ingrediënten


BASIS

1 blok tofu, gescheurd in ongelijke stukken, ingevroren en vervolgens weer ontdooid in de koelkast!

500 ml bouillon

2 el sojasaus

1 teen knoflook, geperst óf heel fijn gesneden

1 el (Portugese) kipkruiden


JASJE

1/2 cup havermeel

3 el gistvlokken

1 el kokosbloesemsuiker

1 tl zout

1/2 tl knoflookpoeder

1/2 tl uienpoeder

1/2 tl paprikapoeder

1/4 tl cayenne


OVERIGE

1/2 cup maïzena

4 el olie


Plan de campagne

01 Stop de bouillon, sojasaus, knoflook en kipkruiden in een Stasherbag of diepvrieszak en plaats hierin de de gescheurde, bevroren en vervolgens ontdooide tofu. Laat dit voor 1 à 2 uur marineren in de koelkast.

02 Mix de "jasje" ingrediënten in een mengkom.

03 Stop in een andere mengkom de maïzena.

04 Na het marineren is het moment daar om de stukjes tofu in de mengkom met maïzena onder te dompelen en deze vervolgens een "jasje" te geven.

05 Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes tofu 2 minuten per kant.

06 Haal de (inmiddels) tofu nuggets uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier.

07 Serveer de nuggets met jouw favo dipsaus en een flinke portie (zoete aardappel) friet.

04 EAT, GENIET, REPEAT!


Laat je mij weten wat je van het recept vond?


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

52 keer bekeken

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE