• Wendy Spijker

“Als ik kon tofuren, kon tofuren...”

Bijgewerkt: jul 11

Ga er lekker voor zitten, want dit is een ellenlange post over mijn nieuwe roeping!


Twee jaar lang heb ik mogen meewerken aan ontzettend toffe projecten, maar diep van binnen was ik geen blij ei.

AMBITIEUS, DAT WEL.

Mijn naam is Wendy Spijker. Ruim 26 jaar geleden geboren in Soest. Opgegroeid in een fijn nest met liefdevolle ouders en een jonger (soms bijtend) zusje. Sportief, creatief en extreem perfectionistisch. Ook ondernemend, want nadat ik in 2011 mijn eigen interieur bedrijf startte is alles in een snelvaart gegaan. Twee jaar lang heb ik mogen meewerken aan ontzettend toffe projecten, maar diep van binnen was ik geen blij ei. De deadlines zorgde voor veel stress, dat leidde tot slaaptekort en uiteindelijk belandde ik in de put. Best diep ook. Tijdens mijn herstel had ik naast het maken van wenskaarten (ja, echt) een nieuwe hobby: plantbased koken! Ik maakte meer dan ik zelf op kon eten, dus gaf ik het aan vrienden en familie. De reacties waren zo lovend dat ik besloot hier iets mee te gaan doen. Mijn droom werd werkelijkheid, want eind 2016 startte ik mijn eigen cateringbedrijf "Bakfietsje W". Inkoop en (indien mogelijk) het bezorgen gebeurde per bakfiets. Ik hoopte mensen naast een (h)eerlijke maaltijd ook een glimlach te kunnen bezorgen. Met de komst van mijn webwinkel konden mensen ook producten voor thuis bestellen, welke ik op zondagochtend kwam bezorgen. Daarnaast stond ik ook regelmatig op kleinschalige markten.Ik heb pak 'm beet toch zo'n 1618 mensen kennis laten maken met de plantbased keuken.

AAN ALLES KOMT EEN EIND

Nu twee jaar later merk ik dat het runnen van "Bakfietsje W" meer energie kost dan het oplevert. Mijn onzekerheid zorgt opnieuw voor onrust en slapeloze nachten. Stoppen is geen optie (want: falen) was mijn eerste gedachte, maar is deze reëel? Het was mijn intentie om met mijn bedrijf mensen te laten zien dat een plantbased lunch meer is dan een broodje hummus met gegrilde groenten. Daarin ben ik dik geslaagd, want ik heb naast lunches ook mensen mogen verblijden met ontbijtjes, gezonde traktaties, borrelhappen en producten voor thuis. Ik heb pak 'm beet toch zo'n 1618 mensen kennis laten maken met de plantbased keuken. Dan mag ik best concluderen dat mijn missie geslaagd is.

MAAR NU?

Met de beentjes op de bank en eindeloos Netflixen? Hell no! Stilzitten kan (en wil) ik niet, dus dan ga je nadenken. Oké, het hebben van geen interesses is een probleem, maar een overschot hieraan is ook ongelukkig. Vooral als je in niets écht uitblinkt. Ook met enkel een MBO diploma en twee weken HBO ervaring op zak zit je tegenwoordig niet in een luxe positie. Ik besloot om niet in problemen, maar juist in mogelijkheden te denken. Wat nou als ik schrijven, (grafisch)ontwerpen, innovatie, koken, fotograferen, mens, dier & milieu zou samenbrengen. Hoe zou zo’n baan er dan uit komen te zien? “Bakfietsje W?” Hoor ik jou denken


(Spoiler alert: MISPOES!)


Ja oké, mijn Instagram account mag dan wel hét ultieme bewijs zijn dat ik afgelopen twee jaar veel heb mogen fotograferen en dat Bakfietsje W naadloos aansluit bij mijn liefde voor mens, dier & milieu is ook moeilijk te ontkennen.DE KEERZIJDE

Zo kreeg de schrijfstijl van mijn eerste website door een marketing expert het label: dagboek (thanks!). (Grafisch)ontwerpen gebeurde ook, maar dan wel in de late uurtjes, de dag voor een catering klus. Aan innovatie geen gebrek, maar aan tijd wel. Het was vrijwel onmogelijk om tussen de bedrijven door nieuwe ideeën uit te werken. In de keuken heb ik de afgelopen twee jaar met veel liefde gekookt. Het is zonder meer mijn lievelingsplek in huis, maar ook vulde deze ruimte zich (te) vaak met stress en eenzaamheid.


Ik at een stuk tofu, deed een wens en daar was mijn nieuwe roeping...

“ALS IK KON TOFUREN, KON TOFUREN, DAN MAAKTE IK AL MIJN DROMEN WAAR...”

Wellicht dat er geen baan bestaat waarin ik al mijn interesses tot een perfecte cocktail kan mixen, MAAR ik kan zo’n baan wel creëren.


En dat is precies wat ik op 1 november 2018 deed. Ik at een stuk tofu, deed een wens en daar was mijn nieuwe roeping:

TITA TOFU!


Een blog van (en voor) een tofulover met tips voor een groen en gelukkig leven, leuke recepten en mijn favo adresjes in Nederland, maar ook daarbuiten. Go vegan or go home. Grapje. Blijf, kijk rond en laat je vooral inspireren. Tofurt mijn website een lach op jouw gezicht en denk jij dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan zeker eens contact met mij op.Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

457 keer bekeken

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE