• Wendy Spijker

TOFU, WHAT ELSE?

Bijgewerkt: jul 11


Toen ik na heeeeeel veel puntjes op de i te hebben gezet eindelijk tevreden was met wijn website was ik best een beetje trots. Nadat ik zo’n 9375 keer de website had herladen en Michiel had aangetikt (“Chiel wat vind jij hiervan? En hiervan? Ennuh hiervan?”) vond ik (voornamelijk Chiel) het tijd voor wat ontspanning. Het probleem bij mij met niets doen is dat ik dan ga piekeren... Is mijn website wel leuk genoeg? Er staat tenslotte nog niet veel op... Het voelt als een dag na de verhuizing. Je bent natuurlijk heel blij (ik vooral als de vintage kast inclusief glazen deuren zonder scherven op zijn plek staat), maar eigenlijk is het nog niet wat het zou moeten zijn. De ruimtes moeten zich nog vullen met foto’s, oude meuk, bloemen en persoonlijke spulletjes.


Dat is het eten van een gezinszakfriet + twee grote loempia's en een bak Ben&Jerry's ook niet.

ROME IS OOK NIET IN ÉÉN DAG GEBOUWD

En dat gezegd hebbende zullen jullie (en vooral ikzelf) geduld moeten hebben. Wel kreeg ik last-minute nog een idee. Zoals jij misschien al hebt gezien telt mijn blog pagina 4 verschillende categorieën: persoonlijk, tips, recepten & inspiratie. Nu leek het mij wel een uitdaging om deze post in alle genoemde categorieën te laten vallen. “Persoonlijk” is al in de pocket. Nietwaar?


CHALLENGE ACCEPTED!

Nee, de naam Tita Tofu heb ik niet lukraak uit de lucht geplukt. Ik ben namelijk gek op tofu. Ik eet het gerust als lunch & avondeten op één dag. Om te bewijzen dat het meer is dan een smakeloze witte spons deel ik vandaag vijf favorieten recepten met dit eiwitbommetje. Hopelijk inspireert het jou om zelf de keuken in te duiken.


DON'T TRY THIS AT HOME

Zie hieronder een ontbijt, lunch, diner, dessert & borrel recept. Kortom: een compleet dagmenu! Niet bepaald verantwoord, maar dat is het eten van een gezinszak friet + twee grote loempia’s en een bak Ben&Jerry’s ijs ook niet. Mocht jij deze recepten willen proberen zou ik je adviseren (=tip) meerdere tofu momentjes gedurende de week te prikken.


Komt ie dan he, komt ie, komt ie dan he...

1. PANNENKOEKEN

Gemaakt van silkentofu, amandelmelk, bloem en kokosbloesemsuiker.


Beeld links /annabanana + rechts /annabanana


2. GEGRILDE FILET

Gepaneerde tofu filets met spinazie salade op tomaat-lijnzaad brood.

Beeld /divinehealthyfood

3. TOFU GEHAKT

Tortillas met tofu gehakt, rode paprikasaus, rauwkost en limoen.

Beeld links /theculinarytribune + rechts /theculinarytribune

4. CHOCO MOUSSE

Chocolademousse van silkentofu, (vegan) chocola, espresso & ahornsiroop.

Beeld /hotchocolatehits

5. KNAPPERIGE NUGGETS

Gepaneerde tofu nuggets uit de oven.

Beeld links /omnivore'scookbook + rechts /omnivore'scookbook


Laat je het mij weten wat je van de recepten vond? Geniet (met mate).


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi! (afgeleid van het woord: toi, toi toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!) Wendy Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

96 keer bekeken1 reactie

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE