• Wendy Spijker

TWEEDUIZENDACHTTIEN

Bijgewerkt: jul 11

Over iets minder dan 2,5 uur zal Freddie Mercury door mening woonkamer klinken. Ruim 5 minuten later zal hij eindigen met “...anyway the wind blows” en is het moment daar: 2019! Tot die tijd kan jij je ongegeneerd volstoppen met oliebollen en mijn allerlaatste blog van 2018 lezen.


Ik besloot op de valreep mijn zegeningen te tellen. Lees en tel jij mee?


Maar oké: ook een beetje kermis.

9. HUISJE

2017 eindigde met een teleurstellende huizenjacht. Toen wij eind februari van dit jaar te horen kregen dat wij door de verhuurder waren uitgekozen als geschikte huurders wist ik dat dit een goed jaar zou worden. Ik kon niet wachten om ALLE spullen vanuit de loods in ons nieuwe huis te plaatsen, maar daar dacht mijn wederhelft helaas anders over. Onze vorige woning (40 m2) was een museum van mijn uit de hand gelopen hobby: thrift shopping! Mega gezellig, maar oké: ook een beetje kermis. Aan mij dus de serieuze taak om kritisch naar onze spullen te kijken. Wat had ik de afgelopen twee jaar écht gemist? Voegt dat geborduurde wandpaneel naast stof ook iets anders toe aan ons nieuwe huis? Zijn die 479 verschillende kopjes en bordjes praktisch? En belangrijker nog: vaatwasmachine proof? Mijn moeder en ik sloten ons twee dagen lang op in de loods en ik overdrijf niet als ik zeg dat ik onze inboedel met 85% heb verminderd. Schouderklopje voor mams en een kringloopverbod voor mij, want mijngod dit was niet oké.


Wat ook niet oké was: dat Chiel zijn verhuisdagen pas ná de verhuizing opnam. Zucht...

MANNEN!8. BAKFIETS

Het leek allemaal zo eenvoudig: inkopen, koken, spullen in de bakfiets en gaan met die banaan! Dat het gemiddeld windkracht 7 is in Nederland en ik met al die glazen potten, borden, bestek en het eten toch al snel zo’n 70 kilo met mij moest vervoeren was ik even vergeten. Dankzij een financiële bijdrage van de “Zaken Vrienden Soest”, maar vooral hele lieve ouders kon ik mij in augustus (2017) een elektrische bakfiets permitteren. Twee maanden later mocht ik deze turbo driewieler (incl. kinderzitjes) ophalen en kon ‘t avontuur beginnen. Ik was al begonnen met het ontwerpen van een nieuwe bak en als het aan mij had gelegen had ik er direct de zaag in gezet. Mijn vader is gelukkig iets meer bedachtzaam en stelde voor om “even” te wachten. Na kerst, O&N en onze verhuizing was het inmiddels alweer maart en met een Paasmarkt in het verschiet moesten wij flink aan de bak (HA!). Achteraf gezien had de maand maart iets te veel vader-dochter momenten dan ons beiden lief was, maar het resultaat mag er zijn. Ennuh, dat hij tijdens een moment van frustratie “Je bent een zeur!” uitkraamde ben ik volgend jaar vast en zeker NIET vergeten.


7. HOLLAND4ALS

Op 10 mei stond ik met team “Soesterladies” aan de start van een 24-uurs estafette. Al zwemmend, fietsend, hardlopend & peddelend in een wankelende kano moesten wij de afstand van Groningen naar Soest afleggen. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor de mensen die lijden aan de verschrikkelijke ziekte ALS. Dat ik die dagen daarna doorbracht als een kreupel paard waren het waard, want samen met 11 andere teams haalden wij in totaal maar liefst € 275.000,00 (!!!) op. Volgend jaar zullen er weer (nieuwe) teams starten. Steun jij hen en daarmee ook de patiënten? Doneren kan via www.holland4als.zoalsjan.nl.6. HUMAN CONCERN

Alhoewel ik eind december 2017 de deur bij Human Concern definitief dichttrok stond er een half jaar naar dato een Follow Up gesprek op de planning. Het was fijn om de vertrouwde stem van mijn therapeut te horen en haar te vertellen hoe het afgelopen half jaar mij was vergaan. Door dit gesprek besefte ik weer hoe erg mijn leven is veranderd. Waar ik vroeger bijvoorbeeld niet voor mijzelf durfde op te komen sta ik vandaag de dag mijn “mannetje”. Voordringer bij de kassa? PAS OP! Ik bijt (van mij af).


5. HUWELIJK

Alhoewel ik als 7 jarig meisje al eens een bruiloft van mij toenmalige juf mocht bijwonen, stond in juli mijn allereerste échte bruiloft gepland. Met als thema “Summer Chic” moest ik wel een nieuwe jurk met bijpassende schoenen aanschaffen en dat was natuurlijk geen straf. Het lopen op deze schoenen wel. Na een betoverende en tranentrekkende ceremonie besloot ik in het kader “goede zelfzorg” de sandalen uit mijn tas te toveren. Na een zeer geslaagde BBQ (incl. vegan opties) en kubb overwinning heb ik hier nog vele uurtjes heerlijk op kunnen dansen.


4. ITALIË

Na een zeer geslaagde treinreis door Portugal in 2017 besloten Chiel en ik het dit jaar nog eens dunnetjes over te doen, maar dan door Italië. De voorpret begon al thuis met het selecteren van de stops, het reserveren van Airbnb’s en ook vertaalde ik met behulp van google translate diverse menukaarten.


Zeven dagen voor het officiële begin van de herfst begon dan eindelijk onze zomervakantie! Voor het verkennen van Rome en Napels maakten wij gebruik van de benenwagen en voor de Zuid-Oost kust huurden wij een Fiat 500. Met op dag twee al ruim 45 km in de benen protesteerde Chiel zijn kantoor-lijf even. Mijn advies: gewoon doorgaan! Met resultaat, want terwijl ik enkele dagen later doodging tijdens het beklimmen van de Vesuvius ging Chiel als zoef de haas de berg op.


Ik heb genoten van de Piet Plezier fiets rit door Rome, mijn verjaardag in Napels, de levensriskerende autoritjes in de Fiat, maar VOORAL van het samenzijn met Chiel.


3. LOE

Halverwege augustus besloten Chiel en ik dat het tijd was voor de volgende stap: gezinsuitbreiding. En nee geen (krijsende) baby, maar een trouwe viervoeter! Na goed overleg (“Ik wil alleen een Labradoodle en anders helemaal geen hond, dus zeg jij het maar...”) kozen wij dus samen voor een mini variant van deze krullenbol. Chiel, fiscalist, maakte een spaarplan en daaruit bleek dat wij eind december het geld voor de pup bij elkaar zouden hebben. Even oriënterend speuren op internet kon dus geen kwaad. En met fokkers contact zoeken ook niet. Enig risico? Dat je verliefd raakt op een pasgeboren “gereserveerde” pup, genaamd: Jack. Als je dan op 3 september, 21.42 uur te horen krijgt dat de gegadigden zich terugtrekken en Jack vanaf 13 oktober van ons is, dan is dat: HET LOT!


1,5 maand eerder dan gepland sloten wij “Jack” in onze armen, doopte ‘m tot koning “Loe” en vielen als een blok voor deze kleine bengel.


2. TITA TOFU

Op 1 november at ik een stuk tofu, deed een wens en daar was mijn nieuwe roeping: TITA TOFU! Een blog van (en voor) een tofulover met tips voor een groen en gelukkig leven, leuke recepten en mijn favo adresjes in Nederland, maar ook daarbuiten. Go vegan or go home. Grapje. Blijf, kijk rond en laat je vooral inspireren.


Benieuwd waarom ik het roer omgooide? Of wil jij meer weten over mijn plannen? Je leest het hier e/o hier.1. CHIEL

Als ik het heb over zegeningen is er iemand die zeker niet mag ontbreken in dit rijtje: Chiel! Zonder hem was er geen sprake geweest van bovenstaande punten, want dankzij hem kan ik genieten van zowel de grote als de kleine dingen in het leven. Hij inspireert, motiveert en zorgt voor een berg rommel uhhh... positieve energie natuurlijk.


Wij samen totdat we oud, gerimpeld en incontinent zijn? Ik teken ervoor!


KLAAR IS KEES

Voor nu dan, want in 2019 ratel ik gewoon vrolijk verder. Ik wens jou (alvast) een fantastisch mooi nieuwjaar. Maak er ‘n feestje van!


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

70 keer bekeken

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE