• Wendy Spijker

RECEPT VOOR 'N VEGAN OMELET

Bijgewerkt: jul 11

Vegan, gluten-, noten- en suikervrij en met maar 9 ingrediënten.


Voor dit recept spring ik (zelfs in de stromende regen) zonder enig gemopper op de fiets naar de Ekoplaza om daar hoofdingrediënt zijdentofu te halen. Wetende dat ik bij thuiskomst binnen één kwartier kan genieten van zo’n warme omelet maakt mij een extreem blij ei.


Tel tot 300, want dan zijn 5 minuten voorbij...


Recept "Omelet" | 1 portie


Ingrediënten, beslag


BASIS

180 gr. zijdentofu

3 el kikkererwtenmeel

1 el edelgistvlokken

1 el amandelmelk (ongezoet)

1/4 tl Kala Namak (zwart zout)

1/4 tl gerookte paprikapoeder

1/8 tl kerrie, gemalen

1/8 tl kurkuma, gemalen


OVERIGE

0,5 tl kokosolie

Himalayazout en grove peper, naar smaak


Gereedschap

Kleine blender of DIY (mengkom, garde + spierkracht)

Koekenpan Ø22 cm + deksel

Kwastje (of keukenpapier)



Plan de campagne

01 Mix de ingrediënten voor het beslag met behulp van een kleine blender of spierkracht* tot een super smooth substantie.

02 Smelt de kokosolie op middelhoog vuur in de koekenpan.

03 Vet m.b.v. een kwastje (of keukenpapier) de pan in met de inmiddels gesmolten kokosolie.

04 Getting hangry? Houd vol: we zijn er bijna (= 9 minuten).

05 Giet het beslag in de pan en plaats hier direct (!!!) de deksel op.

06 Tel tot 300, want dan zijn 5 minuten voorbij en is het tijd om de omelet te keren*.

07 Bak de andere zijde voor 3 à 4 minuten met de deksel wederom op de pan.

08 Garneer met versgemalen zout + peper en gewenste vulling (sla, rauwkost, gebakken groenten, tuinkers, avocado, e.d.).

08 EAT, GENIET, REPEAT!


*niets persoonlijks, maaruh... het beslag zal dus niet zo smooth worden als gewenst.

**Ik schuif ‘m op een bord en kantel deze vervolgens boven de pan. Dit gaat zo’n 9 van de 10 keer goed.


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

71 keer bekeken

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE