• Wendy Spijker

RECEPT VOOR WAFELS

Bijgewerkt: jul 11

Vegan, glutenvrij, zonder geraffineerde suikers, super simpel en met maar 9 ingrediënten.


Alhoewel ik altijd intens geniet van mijn ietwat saaie ontbijt, bestaande uit: kokos- of amandel sojayoghurt, granola, amandelpasta of pindakaas en fruit, zijn er soms dagen waarop ik mijzelf eens flink wil uitsloven. Dit eindigt 9 van de 10 keer met een onsamenhangend gerecht (én een gigantische bende in de keuken), maar zo nu en dan zit er een voltreffer tussen. Deze wafels behoren zonder enige twijfel tot de laatste categorie en daarom wil ik het recept dolgraag met jou delen!


Sluit de klep, houd je waf(f)el en bak ze goudbruin!


Recept "Wafels" | ± 4 stuks


Ingrediënten


FASE 1

400 ml rijstdrink

50 gr. banaan (rijp!)

3 à 5 el ahornsiroop (afhankelijk van hoe rijp/zoet de banaan is)

3 el amandelpasta

1 tl kaneel

1 tl zout


FASE 2

250 gr boekweitmeel

2 tl (wijnsteenbak)poeder


EXTRA'S

verse bosbessen, bramen e/o frambozen


OVERIGE

kokosolie


Gereedschap

Wafelijzer

Kwastje (of keukenpapier)


Plan de campagne

01 Verwarm het wafelijzer.

02 Mix de ingrediënten van "Fase 1" in een blender tot een glad mengsel.

03 Voeg de ingrediënten van "Fase 2" ook toe aan de blender en mix opnieuw tot een glad beslag.

04 Blijft het meel plakken? Schraap met een (siliconen) spatel langs de desbetreffende zijkant(en).

05 Vet het inmiddels verwarmde wafelijzer in met kokosolie m.b.v. een kwastje (of keukenpapier).

06 Giet het beslag rechtstreeks vanuit de blender in het wafelijzer en strooi hier een handje "extra's" overheen.

06 Sluit de klep, houd je waf(f)el en bak ze goudbruin!

07 Herhaal bovenstaande stap totdat het beslag op is. Let op! Vet indien nodig het ijzer opnieuw in met kokosolie.

08 Serveer met homemade kokosslagroom.

09 EAT, GENIET, REPEAT!


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi, toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

0 keer bekeken

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE