• Wendy Spijker

WEEKEND DELFT

Bijgewerkt: jul 11

NIEUW! Staat er aan het eind van de zin een “+” teken? Dan vind je onderaan de alinea nog een extra stukje geratel.


Chiel en ik hadden begin 2018 een gezamenlijk goed voornemen: vaker een weekend samen weg. Even “offline” en écht tijd voor elkaar+. Door het verhuizen, ondernemen, Loe, Sinterklaas en Kerst was dit er helaas bij ingeschoten, dus daarom trapten wij het allereerste weekend van 2019 goed af met...


DELFT!


+ In hoeverre Chiel, sportfanaat pur sang, dat kan. Zo kijkt hij tijdens het diner ongegeneerd op zijn Whatsapp, want daar wordt hij door metgezellen op de hoogte gehouden. Ook heeft meneer langzamerhand een Livescore-duim door het vele male refreshen van deze livestream.KOFFIE & ZO

Na een lange treinrit waarin Chiel zo’n 4 eierkoeken soldaat maakte waren wij (vooral ik) toe aan KOFFIE! Dan ben je zoals de naam al doet vermoeden bij “Koffie&Zo” aan het goede adres. Naast goede koffie vind je hier ook veel leuke producten voor thuis, maar wat deze plek écht speciaal maakt is de service. De eigenaar houdt van een geintje en zijn vrolijkheid werkt aanstekelijk.


Meer info? HIER!


KEK

Zo’n twee jaar geleden liet ik niets aan het toeval over en stippelde ik alles uit voor een weekend weg. Zo maakte ik een serieuze planning en bedacht ik ook waar gegeten moest worden. Indien mogelijk reserveerde ik alvast een tafeltje. Handig? Absoluut niet! Ik was zo bezig met het geen wat ik op papier had staan dat ik vergat te genieten van het moment.

Ook in Delft zou ik de controle loslaten, maar er was één plek die ik écht moest bezoeken, namelijk: KEK! Twee jaar geleden ontdekte ik deze lunchroom en sindsdien ben ik groot fan, maar zo zijn er zichtbaar meer... Bij binnenkomst werden wij ontvangen door een meisje die ons vertelde dat er meerdere wachtende gasten voor ons waren. Ik polste even bij Chiel, maar door zijn rijkelijke eierkoeken ontbijt was er nog geen sprake van hangryness. SCORE!


Tijdens het wachten kon ik mooi het assortiment bekijken, want naast heerlijk eten hebben ze bij KEK ook (woon)accessoires. Dat ik uiteindelijk mijzelf kon beheersen om niets te kopen werd beloond met een mega lekkere lunch. Ik koos voor de “Breakfast Bowl” met scrambled tofu, zoete aardappel, courgetti, tahin dressing en hartige granola. Dit smaakte absoluut naar meer, maar ik zat inmiddels goed vol. Er zat maar één ding op: een revisit!


Dat deze revisit zo’n kleine 20 uur later plaatsvond was misschien gek, maar wel erg lekker. Ik koos voor de acai-bowl met vers fruit, granola & peanutbutterrrrr: HEERLIJK! Door deze bowl, filterkoffie en een pim-pam-pet overwinning kon deze nieuwe dag al niet meer stuk.


KEK, tot snel!


Meer informatie? HIER!


OOK LEUK

‘s Avonds aten wij bij Hills&Mills. Zij serveren gerechten uit de moderne Indiase keuken en hebben een aantal vegan opties op de kaart staan. De gerechten zijn gezond, smaakvol en spicy+.


Vooraf gingen wij voor de linzensoep. De naan bucket (niet vegan) werd vervangen door quinoa en dat maakte deze soep nóg lekkerder. Als hoofdgerecht koos ik “Jalfrezi” een soort stoofgerecht met bloemkool, aubergine en sperziebonen, geserveerd met rauwkost en pilav rijst. Nu ben ik zelf geen rijstfan, maar mijn tafelheer had het schaaltje al leeg voordat ik überhaupt kon vragen of hij interesse had. Met mijn knoop inmiddels al los was er geen plek meer voor een dessert, dus voor de RAW brownie moet ik nog eens terug.


+ Chiel was zich daar niet van bewust, dus toen hij bij zijn gerecht een schaaltje groene pepertjes kreeg en mijn advies (om eerst te proeven) negeerde was het kwaad geschied. Boontje komt om zijn loontje...


Een blik door het raam van Loco Lama schreeuwt: KERMIS! In positieve zin, want in deze winkel verkopen ze producten die je niet zo snel elders tegenkomt. Om cadeau te geven, maar vooral om van iemand te krijgen. Mijn oog viel op een portemonneetje met paradijsvogels (!!!), maar aangezien ik probeer te consuminderen mocht ik deze absoluut niet kopen van mijzelf+. Mocht jij niet mee doen aan deze trend en ook niet bankroet zijn bezoek Loco Lama dan zeker eens voor (woon)accessoires, oorbellen, kaarten of 7615 andere leuke dingen.


+ Toen ik later in de HEMA op jacht ging naar sokken was Chiel met de noorderzon vertrokken. Wat bleek? Hij heeft een sprintje getrokken naar Loco Lama om daar als verrassing de portemonnee te kopen. Heel sportief, maar vooral super LIEF!


Meer informatie? HILLS&MILLS + LOCO LAMA


PER SPOOR, POR FAVOR.

Na een KVO’tje* en geintje bij Koffie&Zo was het tijd om op huis aan te gaan. In de trein genoten we nog na van het leuke weekend en alhoewel Chiel en ik vaak van mening verschillen waren wij het nu unaniem eens: dit gaan wij echt vaker doen!


*Koffietje voor onderweg


Dan rest mij nu nog één ding: titatoi!

(afgeleid van het woord: toi, toi toi), 1 genieten, zich vermaken: geniet vandaag, herhaal het morgen!)


Wendy


Zijn er dingen die jij graag wil lezen op mijn blog of heb jij n.a.v. deze post nog vragen? Reageer hieronder, vul het formulier in op de contactpagina of stuur simpelweg een e-mail.

58 keer bekeken1 reactie

SIGNED SEALED DELIVERED BY W'TJE